vineri, 2 mai 2014

Masca naturala pentru tenurile cu cuperoza (rozacee)

 Buna!
 Aceasta postare este dedicata atat femeilor, cat si barbatilor, care au un ten afectat de cuperoza. Aceasta masca eu o folosesc o data pe saptamana, deoarece sufar de rozacee. Inainte de a va da ingredientele acestei masti, vreau sa va dau un sfat: folositi intodeauna creme cu factor de protectie, atat vara, cat si iarna.
 
     Masca naturala pentru tenurile cu cuperoza

Ingrediente:
- 5 frunze de salata;
- 8 frunze de busuioc;
- 1/2 de castravete;
- un sfert de polonic de ceai de musetel (apa);
-  faina alba.

Taiati castravetii. Salata verde si busuiocul, se fac bucatele cu ajutorul mainilor. Daca veti folosi cutitul se vor oxida. Puneti castravetii, frunzele de salata verde si busuiocul intr-un mixer, adaugati un pic de ceai de mustetel rece, si puneti aparatul in functiune. Strecurati compozitia, pentru a elimina lichidul din ea. Varsati compozitia intr-un recipient si adaugati faina, cat trebuie pentru a forma un amestec mai gros. Aplicati masca pe fata, evitand conturul ochilor si buzelor. Lasati sa actioneze 10-15 minute, apoi clatiti cu apa calda. Se poate aplica o data sau de doua ori pe saptamana.

Proprietati:
Busuiocul si salata verde decongestioneaza si calmeaza pielea iritata. Castravetii hidrateaza si reduce roseata. Faina alba are rol de a ingrosa compozitia. Ceaiul de musetel calmeaza iritatiile si tonifica pielea.

Tips: puteti folosi lichidul scurs ca, si tonic sau pentru obtinerea unor dischete pentru cearcane si ochi umflati (imbibati niste dischete demachiante cu acest lichid, puneti-le la congelator).

 Aceasta este masca mea naturala pentru tenul cu cuperoza (rozacee)! Este cineva care sufera de cuperoza? Ce remedii folositi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu