miercuri, 26 martie 2014

5 Tratamente anti-celulita naturale si economice

Deobicei, incepem sa luam masuri impotriva celulitei, atunci cand zilele de vara se apropie. Dar, daca vrei sa scapi de pielea "coaja de portocala", trebuie sa ai grija de corpul tau pe tot parcursul anului.
Astazi, exista diferite tratamente si produse care promit ca ne scapa de celulita, ca ne ajuta in obtinerea unui trup perfect si sexy. Unele dintre ele dau rezultate bune, dar altele sunt doar un truc de marketing. Cu toate acestea, pentru a verifica eficienta lor, trebuie sa investim un pic de capital. Daca nu sunteti pregatite sa investiti in aceste produse cosmetice, puteti incerca tratamente anti-celulita, facute acasa. De multe ori, aceste tratamente pot fi la fel sau mult mai eficiente decat cele mai scumpe creme din comert.
Inainte de a scrie tratamentele naturiste, as vrea sa subliniez cateva reguli de aur (pe care deja le stiti), fara de care nu veti scapa de celulita, nici macar cu cea mai scumpa crema.
Aceste reguli sunt:
1. Alimentatie echilibrata si sanatoasa- daca mananci prajeli, faci exces in carbohidrati si nu bei decat cafea si sucuri acidulate, tot efortul tau va fi in van.
2. Bea cel putin 1,5 l de apa- te va ajuta sa elimini toxinele si sa depurezi organismul.
3. Sport- nu trebuie sa fii atleta sau sa ai aparate profesionale la dispozitie, ai nevoie doar de vointa si de 30 de minute pe zi, dedicate unei activitati fizice.


  TRATAMENTUL ANTI-CELULITA 1: SCRUB CU CAFEA


Da, cafeaua te poate ajuta sa scapi de celulita, nu numai daca o bei, ci si folosita sub forma de scrub. Cafeina care se gaseste in cafea este baza multor creme din comert.
 
Daca ai doar 10 minute la dispozitie

Ia aproximativ o jumatate de ceasca de cafea, toarna un pic de apa fierbinte si amesteca bine.  Ia amestecul si maseaza zonele interesate ( picioare, fese, abdomen) pentru aproximativ 5 minute, apoi clateste. Cel mai bun efect se obtine daca clatiti cu apa rece.


Daca ai 30 de minute la dispozitie

Ia o jumatate de ceasca de cafea, amesteca cu apa fierbinte pana cand obtii o pasta, apoi adauga 2 lingurite de ulei de masline sau ulei de rozmarin. Pune ziare vechi pe podea( pentru a o proteja), si printr-o miscare circulara freaca zonele cu celulita. Apoi, infasoara zonele tratate cu folie de plastic. Stai jos si relaxeaza-te timp de 30 de minute, cat cafeina isi face treaba. Cand cele 30 de minute au trecut, clatiti cu apa calda sau rece. Pentru un mai mare efect alterneaza apa rece cu apa calda.


TRATAMENTUL ANTI-CELULITA 2: PARAFANGO

Ingrediente:
- argila verde- 4 linguri
- sare- 2 linguri
- cacao- 3 linguri
- zat de cafea- 3 linguri
- ceai verde
- ulei de ardei iute (chili)- cateva picaturi, daca vrei sa faci acest ulei acasa gasesti reteta in acest articol: http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/2014/03/sursa-casabenessere.html .

Amestecati primele 3 ingrediente cu o lingura de lemn sau plastic. Adaugati ceaiul verde si uleiul de ardei iute, doar cat trebuie pentru a da o consistenta de namol compozitiei. Aplicati compozitia printr-un masaj circular pe zonele de tratat si infasurati-va intr-o folie de plastic. Eventual, imbracati-va gros si acoperiti-va cu o patura groasa, timp de 30-40 de minute, sau daca aveti dispozitia necesara faceti 40-60 de minute de sport. In primele saptamani repetati procedura de 3 ori pe saptamana, cand se vad rezultatele de 2 ori pe saptamana, iar cand sunteti multumite de rezultat o data pe saptamana pentru mentinerea rezultatelor.
  Aici este un tutorial cu prepararea acestui tratament:
TRATAMENTUL ANTI-CELULITA 3: REMEDIUL BUNICII 

Ingrediente:
- ulei de masline- 4linguri;
- suc de grepfrut (grapefruit-engl.)- 2linguri;
- suc de lamaie- 20 de picaturi.
Se aplica seara de seara dupa dus. Din experienta proprie, va pot spune ca dupa o luna rezultatele sunt exceptionale.

TRATAMENTUL ANTI-CELULITA 4: BAIE SARATA

Ingrediente:
- sare de mare;
- ulei esential de chiparos- 10 picaturi ;
- suc de lamaie- 10 picaturi;
- ulei esenţial de geraniu- 10 picaturi.
 Se amesteca totul cu grija, si se lasa sa se odihneasca pentru cateva zile. Dupa terminarea acestui interval de timp, masati-va cu o manusa aspra. Toarna amestecul in cada si relaxeaza-te pentru aproximativ 20 de minute. Se repeta de 2 ori pe sapamana. Dupa aceasta baie restructuranta, care elimina toxinele si lupta impotriva celulitei, pentru un efect mai complex aplica si, tratamentul numarul 3 sau 5.

TRATAMENTUL ANTI-CELULITA 5: ULEI PENTRU MASAJ

Ingrediente:
- ulei de migdale dulci ( masline, jojoba, floarea-soarelui, etc., ce ai in casa)- 100 ml;
- ulei esential de lamaie- 10 picaturi.
Se aplica seara de seara, prin masaj, dupa dus sau baie. Datorita actiunii tonificante asupra muschilor si stimularii circulatiei sangvine, uleiul esential de lamaie, te va ajuta sa scapi de celulita, dar si sa drenezi si sa tonifici pielea.

  Dupa cum vedeti aceasta inestetica problema poate fi eliminata cu remedii naturale, dar trebuie constanta si un pic de efort. Am sa mai revin cu alte articole, pentru ca acest subiect (tratamente anti-celulita naturale) este foarte complex. Tu ce remediu folosesti impotriva celulitei?



Text: Rusu Cristin
Surse: www.trattamentinaturali.com
          www.forum.alfemminile.com
Foto:www.bellezza.pourfemme.it

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu