vineri, 21 martie 2014

Frumusete la masculin - 6 Masti naturale pentru barbati

In a avea grija de frumusetea lor sunt acum nu numai femeile, dar, si barbatii. Acesta este un fapt, demonstrat de o gama larga de produse si tratamente faciale dedicate lor, nu numai in farmacii si parfumerii, dar, de asemenea, si in centrele estetice. Era in care femeile erau asteptate de barbatii (ne)rabdatori minute sau chiar ore in sir pentru a se pregati de o iesire in oras a luat sfarsit. In prezent, barbatii au ajuns sa dedice ingrijirii personale 83 de minute, fata de doar 79 de minute, cat stau femeile in fata oglinzii zilnic.  Iar 34% dintre barbati spun ca nu vad de ce ar fi o problema faptul ca petrec in fata oglinzii mai mult timp decat femeile, relateaza Daily Mail, care citeaza un sondaj realizat in Marea Britanie.
    
Cateva informatii despre caracteristicile pielii masculine
    
  Epiderma barbatilor este mai groasa decat cea feminina si, prin urmare, desi aparent este mai tonica, mai elastica, si mai rezistenta la agresivitatea agentilor externi (smogul si variatiile climatice), este de fapt mai grasa si mai usor predispusa deshidratarii.
   O alta problema tipica pielii masculine este culoarea intr-o tonalitate de gri si tendinta de a imbatrani mai repede.
   Uite de ce, pentru a preveni imbatranirea prematura si o crestere progresiva in sensibilitate, pielea de pe fata masculina are nevoie de o atentie constanta.
   Deosebit de eficiente sunt tratamentele de infrumusetare DIY, bazate pe remedii naturale, care se pregateasc la domiciliu. Dar pentru a beneficia, intr-adevar, de proprietatile mastilor, este mai bine sa se faca un dus ( pentru deschiderea porilor ), sa se curate fata, sa se exfolieze si abia apoi, sa se aplice masca. 

Curatarea tenului 

   Primul pas in rutina de ingrijire a tenului este spalarea fetei de doua ori pe zi, atat dimineata, cat si seara. Alege un produs specific tipului tau de ten, prestand atentie la ingredientele pe care acesta le contine. In compozitia sa nu trebuie sa fie siliconi (terminatia in -ONE, ca de exemplu: Dimethicone, Amodimethicone, etc.), parabeni si derivati din petrol (Petrolatum, Mineral Oil, Parafinum Liquidum). 

Exfolierea fetei

   Multi barbati  trec cu vederea necesitatea de a exfolia pielea. Prin exfoliere se indeparteaza celulele moarte, sebumul si murdaria. Un ingredient foarte simplu, care este la indemana oricui, este bicarbonatul de sodiu. Pentru a obtine acest exfoliant, amesteca doua linguri de bicarbonat de sodiu cu cateva picaturi de apa pana se creeaza o pasta. Maseaza delicat, pentru cateva minute aceasta pasta abraziva. Acum, pielea ta este pregatita pentru a absorbi in profunzime toate proprietatile mastii. Exfolierea se face o data sau de doua ori pe saptamana.

   Aceste masti pe care le voi prezenta in continuare pot face minuni pentru o varietate de probleme, cum ar fi: hidratarea tenului uscat, atenuarea sebumului in cazul tenului gras si mixt, calmarea rosetii in cazul tenurilor cuperozice sau prevenirea aparitiilor de riduri, etc.

Masca pentru tenurile mixte si grase

Ingredientele acestei masti sunt:
- castravete (cu tot cu coaja);
- miere de albine (1-2 linguri).
Castravetele este ingredientul cel mai bun pentru a elimina celule moarte si sebumul de pe piele, de asemenea, va hidrata pielea. Se mixeaza castravetele impreuna cu mierea. Daca nu aveti blender, dati pe razatoare castravetele si apoi, amestecati cu mierea. Se aplica pe fata si gat si se lasa 10-15 minute. Intre timp puteti sa va relaxati cu doua felii de castravete pe ochi, care va vor reduce cearcanele si vor ajuta la desumflarea ochilor. Clatiti cu apa rece.
         
Masca antirid

 Ingredientele acestei masti hidratante, de fermitate si de regenerare a celulelor sunt: 
- un mar;
- smantana grasa (4 linguri).
Se elimina nucleul marului si se fruleaza pana se obtine un piure. Se amesteca cu smantana. Amestecul astfel obtinut va fi aplicat pe fata si pastrat pentru aproximativ 20 de minute. Se clateste bine fata cu apa calda.

 Masca hidratanta

Ingredientele acestei masti hidratante, recomandata pentru toate tipurile de ten sunt:
- o para;
- iaurt natural - 2 linguri.
Ca si la masca cu mar, se elimina centrul perii, si se fruleaza impreuna cu iartul, pana se obtine un amestec omogen. Se aplica pe fata si se pastreaza aproximativ 15- 20 de minute. Se clateste cu apa calda.

Masca anti-rosacea ( cuperoza )

Ingredientele acestei masti hidratante sunt:
- 10 capsuni;
- 15 picaturi de tinctura de galbenele.
Ia capsunile, si pune-le in blender cu cele 15 picaturi de tinctura de galbanele si mixeazale pana devin o pasta. Aplica pe fata timp de 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.

Masca pentru ten uscat sau normal

Ingredientele de care avem nevoie sunt:
- o banana coapta;
- 2 linguri iaurt natural;
- 1 lingura miere de albine.
Dupa ce ai transformat banana intr-o compozitie omogena, amesteca si celelalte ingrediente. Aplica amestecul obtinut pe fata si gat. Lasa sa actioneze 30 de minute. Clateste cu apa calduta.

Masca purificanta si astringenta

Ingredientele acestei masti sunt:
- 10 boabe de struguri;
Boabele de struguri se spala bine. Se zdrobesc cu o furculita. Se aplica amestecul obtinut pe fata si gat si se lasa 25 de minute. Se spala usor cu apa calda. Veti avea o piele pura si proaspata.

Cateva sfaturi utile:

1. Utilizati masca naturala cu moderatie, o data sau de doua ori pe saptamana.
2. Aplicati o crema hidratanta dupa terminarea tratamentului.
3. Evitati intotdeauna zona din jurul ochilor (este prea delicata pentru masti), si zona din jurul buzelor.
4. Nu  aplicati  masca inainte de o data importanta– aceasta poate provoca pielii temporar, inrosiri sau pete.
5. Aplicati masca cu un penson cu fire moi.
6. Aplicati un strat gros.
7. Respectati timpul de actionare.
8. Nu uitati sa aplicati masca, si pe gat.
   
   Bineinteles, ca toate celelalte masti pentru ten, corp si par, care sunt pe blog pot fi folosite cu rezultate exceptionale, si de voi, barbatii.
   
Articole corelatehttp://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/2014/03/masti-naturale-pentru-ten-si-corp.html
                              http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/2014/03/par-sanatos-si-stralucitor-cu-         mastile.html
                             http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/2014/02/cum-sa-scapi-de-punctele-negre-acasa.html
                             http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/2014/02/anti-acnee-masca-cu-miere-si.html
                             http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/2014/01/adio-cearcane-si-ochi-umflati-cu-cele.html
                             http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/2014/01/5-masti-cu-avocado-pentru-par-si-ten.html


Surse:   -ideea articolului: administratorul blogului http://deieri-deazi.blogspot.it/
            http://www.sdamy.com/bellezza-fai-da-te-maschere-viso-uomo-14643.html
            www.bellezza.it
            http://www.squidoo.com/mens-natural-homemade-face-masks


Autor: Rusu Cristin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu