marți, 18 martie 2014

Cum se face uleiul de ardei iute si 3 tratamente de infrumusetare (celulita, acnee...)


sursa: casabenessere.wordpress.com

   Ardeiul iute(chili), dupa cum se stie, are excelente si variate proprietati  care aduc mari beneficii organismului nostru. Este capabil de a favoriza secretia de sucuri gastrice, deci si digestia; are proprietati vasodilatatoare remarcabile, lupta eficient impotriva colesterolului ridicat; permite buna oxigenare a sangelui si tine capilarele elastice; este un excelent decongestionant si antiinflamatoar. Este bogat in vitamina C si E si in beta-caroten, un puternic antioxidant. De asemenea, este un fungicid natural si un excelent antibiotic, poate indeparta germenii din organism. Este foarte util in reducerea durerilor articulare, reumatice, musculare si de cap.
   In ultimii ani, studiile si cercetarile au demonstrat importanta ardeiului iute si in tratamentele de infrumusetare, in mod particular, ajuta la tratarea acneei, la stoparea caderii parului si indepartarea celulitei.
    Pentru a face o masca anti-acnee, ai nevoie de 10 grame de argila verde, 2 picaturi de ulei de ardei iute si un pic de apa demineralizata. Se amesteca ingredientele pana se obtine o pasta omogena si cremoasa. Se lasa sa actioneze 10 minute. Este eficienta pentru a mentine pielea tanara si proaspata, in acelasi timp, impiedica depunerea de impuritati si toxine pe fata.
    Ardeiul iute aduce mari beneficii si parului, ajutand la stoparea caderii si la redarea luminozitatii si stralucirii lui. In acest sens sunt excelente frectiile de doua ori pe zi la nivelul scalpului cu o lotiune care contine alcool şi apa (50 ml de alcool, 50 ml de apa demineralizata si 10 picaturi de ulei de ardei iute).
    In plus, acesta este un bun aliat pentru a combate celulita. Pentru a pregati crema anticelulitica, se amesteca 50 g de argila verde, 10 picaturi de ulei de chili si apa demineralizata doar suficient pentru a obtine consistenta unui namol. Se aplica pe zonele interesate, se acopera cu pelicula alimentara si se tine cel putin 30 de minute inainte de a proceda la clatire. Pentru a vedea un alt tratament anti-celulita cu ulei de ardei iute, poti viziona acest tutorial (http://youtu.be/OFM0jS3l1a0 ).
 
http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/
Deci, ce ar putea fi mai bun decat un ulei de ardei iute pentru a ne pregati un tratament de infrumusetare?
Dar sa vedem cum putem obtine un ulei cosmetic de ardei iute!
    Avem nevoie de:
- ardei iute;
- ulei (masline, floarea- soarelui, soia, orez, migdale dulci, etc.);
- un borcan;
- o sticla de culoare inchisa.


         
         Mod de preparare:

1. Se maruntesc ardei iuti si se pun intr-un borcan. Eu am folosit 45 de grame de chili si un borcan de 400 de grame.
http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/
2. Se acopera complet ardei iuti cu uleiul ales. Eu am folosit ulei de masline si ulei de floarea- soarelui. Se inchide borcanul cu un capac si se introduce intr-un loc intunecos.
http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/

3. Se lasa la macerat  cel putin o luna (cu cat se lasa mai mult la macerat, cu atat uleiul  va absorbi toate proprietatile din chili!). Se agita borcanul zilnic. Bineinteles, ca poate fi folosit si dupa 14 zile.
4. Dupa perioada de macerare se filtreaza cu un tifon din bumbac sau cu un servetel, de doua ori. Se pune uleiul "picant" intr-o sticla inchisa la culoare. Se pastreaza intr-un loc intunecat si racoros.

      As dori sa subliniez, totusi, ca nu este indicata utilizarea pe copii si de persoanele care sufera de aciditate, de ulcer gastric, fragilitate capilara si varice, cistite si hemoroizi.
     Tu, cand iti vei prepara acest ulei de ardei iute miraculos?








Surse: http://impatiens-magicanatura.blogspot.it/2011/08/oleolito-al-peperoncino.html
          http://naturaebellezza.forumfree.it
Autor: Rusu Cristin

              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu