duminică, 16 martie 2014

Gel de dus super hidratant

http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/
Buna ziua, tuturor! Azi, m-am decis sa imi refac gelul de dus super hidratant, si sa impartasesc cu voi reteta. De ce imi pregatesc acest gel de dus? E simplu! Deoarece vreau sa ii dau o forma mai practica unui sapun solid si vreau sa il personalizez, prin adaugarea unui ulei nutritiv.
     Pentru a face un gel de dus natural 100 % avem nevoie de un sapun 100 % vegetal. Eu folosesc un sapun de la "Compagnia Delle Erbe", care este 100 % vegetal, fara tensioactivi agresivi, biodegradabil (90%) si netestat pe animale.

Ingrediente:

- 100 g de sapun solid (chiar si resturi de sapun);
- 1l de apa;
- 6 linguri de ulei;
- 10 picaturi de ulei esential (lavanda);
- glicerina vegetala (optional).

Mod de preparare:

Se fierbe apa cu fulgii de sapun (sapunul se da pe razatoare). Cand incepe sa fiarba compozitia, se opreste focul si se adauga uleiul (care va hidrata pielea), uleiul esential (va parfuma gelul de dus) si glicerina, care va emulsiona compozitia si va hidrata pielea. Se lasa cateva ore. Vei vedea ca desi sapunul parea foarte lichid, consistenta va deveni mai vascosa. Cu ajutorul unui minipimer fruleaza compozitia.
    Aceasta, este reteta gelului de dus super hidratant, care catifeleaza pielea, incanta simturile si transforma dusul intr-un moment de placere si relaxare (datorita lavandei).


Autor: Rusu Cristin