miercuri, 7 mai 2014

Cum sa elimini pistruii (efelidele) cu remedii naturale

 
Pistruii sau efelidele nu reprezinta o boala sau simptomul unei boli, constituie insa o problema pentru cei care le au; sunt un semn al tineretii caci se raresc spre varsta de 40 de ani si sunt aproape absente la batrani.
         Cauze

 Apar in general la varsta de 5 ani la copiii si la adolescentii blonzi si roscati; mai rar la persoanele brunete; pot aparea uneori si la persoanele anemice, limfatice.
 Ei sunt cauzati de o pigmentare anormala a celulelor bazale ale epidermului. Aceste celule sunt incarcate cu pigmentul pielii cunoscut sub numele de melanina. Cu toate acestea, in piele exista o serie de celule specializate, numite melanoblaste, care produc acest pigment care se intensifica in prezenta luminii solare, ducand la aparitia pistruilor. Deci, aparitia pistruilor este legata direct de pigmentul pielii si expunerea la soare. Aplicarea de masuri preventive este absolut necesara, ele constand in aplicarea de creme cu factor de protectie mare (minim 40).
Pistruii nu pot fi indepartati complet, dar poate fi micsorat numarul lor. Pentru a rezolva aceasta "problema" ne putem folosi de ingredientele din bucataria noastra. Amintiti-va ca sunt remedii naturale, si nu au fost studiate stiintific.

          Metoda 1- Dieta bogata in vitaminele A, B, C SI P

O alimentatie bogata in vitaminele A, B, C SI P ajuta enorm la impiedicarea aparitiei acestora. Folositi urmatoarele cruditati: 
- suc de morcov pentru vitamina A;
- fructe si legume care contin vitamina B5, cum ar fi: alune, ardel gras verde,avocado, banane, brocoli, capsuni, cartofi, ciuperci, fasole, kiwi, mazare, morcovi, porumb, rosii, varza,etc;
- citrice pentru vitamina C;
-  vitamina P: caise, cirese, prune, coacaze, mure, mere, varza, ardei, spanac, etc.

          Metoda 2- Ceapa

1. O ceapa rosie se taie in jumatate. Se ia o jumatate si se freaca zona cu pistrui cateva minute. Se repeta procedura zilnic, chiar de 2 ori pe zi. 
2. Se poate folosi si lotiunea din otet cu ceapa, care este foarte utila. Cititi aici cum poate fi preparata aceasta lotiune: http://homebeautywithcrystyn.blogspot.it/2014/05/lotiune-de-otet-pentru-cosuri-si-acnee.html.

          Metoda 3- Suc de castraveti

Castravetii contin o mare cantitate de sulf, care permite limitarea aparitiei petelor maro si pistruilor.
1. Sucul obtinut de la un castravete se aplica pe fata si se lasa 20-30 de minute. Daca sunteti constanti rezultatele nu vor intarzia sa apara.
2. Peste 2-3 castraveti, taiati cubulete, se toarna 500 ml de lapte. Se lasa la macerat 3 zile. Acest tonic se aplica 1-2 ori pe zi. 

          Metoda 4- Suc de lamaie

1. Aplicati suc de lamaie pe zona de interes si lasati sa actioneze 30 de minute. Clatiti cu apa rece. Rezultatele se vor vedea in maxim 2 luni.
2. Faceti o pasta din miere de albine (o lingurita) si suc de lamaie (o lingurita). Aplicati acest amestec pe pistrui (pete) pentru 20 de minute. Sucul de lamaie va usca fata, dar mierea de albine o va hidrata.
3. "Tratamentul bunicii" este cu suc de lamaie si un pic de sare.
4. Amestecati  o parte suc de lamaie cu o parte suc de castraveti. Lasati sa actioneze 20 de minute. Pe langa efectul de decolorare a pistruilor, aceasta lotiune va tonifica si va da luminozitate tenului.
Avertizari: - folositi sucul de lamaie seara, deoarece lamaia creste sensibilitatea la razele UV;
- daca aveti un ten sensibil nu folositi lamaia pentru ca poate provoca iritatii.
   
          Metoda 5- Infuzie de gentiana

 Achizitionati de la un magazin naturist radacina uscata de gentiana. Pregatiti o infuzie din 5 g de radacina de gentiana si 500ml de apa. Aplicati infuzia calduta de 2 ori pe zi.

         Metoda 6- Enzimele din fructe

 1. Capsuni
- Zdrobiti 2-3 capsuni coapte si aplicati-le pe zona de interes. Lasati 15 minute sa actioneze.
- Formati un piure din doua capsuni si o caisa. Lasati masca pentru 15 minute, aplicati zilnic pentru a vedea rezultate eficiente si rapide.

2. Coacaze negre
- Zdrobiti un sfert de cana de coacaze, apoi adaugati si o lingura de miere de albine. Puneti solutia pe pistrui si lasati-o pentru o jumatate de ora.
- Se amesteca parti egale de suc de lamaie, suc de coacaze si suc de portocale. Aplicati acest suc pe fata, lasati in jur de 15-20 de minute sa actioneze. 

3. Ananas
Aplicati suc de ananas pe pistrui cu ajutorul unei dischete de bumbac.

         Metoda 7- Lactate
- Se poate aplica lapte acru sau iaurt. Pentru un efect imediat se poate spala fata cu aceste produse. Daca aveti tenul gras puteti adauga si cateva picaturi de lamaie, evitand conturul ochilor.
- Amestecati  lapte acru cu cateva picaturi de apa oxigenata. Aplicati doar pe zonele unde aveti pistrui.

         Metoda 8- Apa oxigenata (Peroxid de hidrogen)

 Utilizati o comuna apa oxigenata 3% (10 volum), care este folosita pentru a dezinfecta ranile, eventual diluata in apa normala.  
 Aplicati peroxid de hidrogen cu constanta, inainte de a merge la culcare, pentru mai multe zile. Se toarna cateva picături pe o discheta de bumbac, si se aplica pe pistrui (pete). Daca observati roseaţa sau daca pielea dumneavoastra este sensibila, intrerupeti tratamentul.
- Se poate face o masca din drojdie de bere sau iaurt cu cateva picaturi de apa oxigenata.

         Metoda 9- Uleiuri esentiale

  Adaugati o picatura de ulei esential de morcov si o picatura de ulei esential de telina direct in crema de fata, pentru a obtine un produs util; se aplica zilnic.

Sfaturi:
- Nu uita de crema de protectie;
- Cand aplicati oricare din remedii trebuie tinut seama de natura tenului si de sensibilitatea acestuia;
- Apeleaza la un dermatolog daca nu ai obtinut rezultate, iti poate recomanda solutii precum peeling-ul chimic.

  

Surse articol: http://www.greenme.it
                     http://it.ewrite.us     
                     http://it.wikihow.com/Eliminare-le-Lentiggini-con-Rimedi-Casalinghi      


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu