sâmbătă, 3 mai 2014

Lotiune din otet pentru cosuri si acnee

Buna!
Reteta de azi este una foarte simpla, chiar banala as spune, dar foarte eficienta. Este vorba de o "lotiune" pe baza de otet, care aplicata pe cos, il va usca.

     
LOTIUNE DIN OTET PENTRU COSURI SI ACNEE

Ingrediente:
- ceapa- 2 bucati;
- otet de mere sau vin- cat trebuie.

Mod de preparare:

Taie 2 cepe, pune-le intr-un borcan. Toarna peste ele otet, doar cat sa le acopere. Acum, depozitati recipientul intr-un loc uscat si intunecos. Lasati la macerat lotiunea pentru cel putin 20 de zile. Filtrati compozitia. Amestecul astfel obtinut se pune pe cos cu ajutorul unui betisor de ureche. Utilizati lotinea doar pe cos, deoarece are o actiune foarte puternica. Pe pielea normala ar avea un efect contra-productiv. Usuca foarte tare cosul, indiferent de natura lui. Se poate depozita in dulap. Durata de valabilitate este de un an. Daca doriti sa schimbati mirosul lotiunii, puteti adauga cateva picaturi de esenta alimentara (vanilie, lamaie, portocale, etc.).

Proprietati:

Ceapa are proprietati dezinfectante si antiinflamatorii, de asemenea va grabi cicatrizarea.
Otetul este un eficient agent antibacterian cu un continut ridicat in minerale si oligoelemente; elimina bacteriile, echilibreaza pH-ul pielii si absoarbe excesul de sebum.

  Aceasta este lotiunea mea "miraculoasa" pe baza de otet, care ma ajuta sa lupt impotriva cosurilor!  Ce spuneti o veti incerca? Voi ce remedii folositi?




Text: Rusu Cristin
Sursa: http://www.benessere360.com/cipolla-proprieta.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu