joi, 26 iunie 2014

Uleiul de ricin: proprietati si utilizarea corecta (gene, par, piele si unghii)- homebeautywithcrystyn

 Uleiul de ricin a fost intodeauna un aleat al frumusetii feminine. Este un ulei dens, vascos si bogat in acizi grasi; acidul ricinoleic este cel care predomina, fiind in procent de aproximativ 87%. Se presupune ca datorita acestui acid, genele, sprancenele si parul devin mai puternice.
 Principalele proprietati ale acestui ulei sunt de a stimula, fortifica si regenera parul, genele si sprancenele. Este foarte folosit in compozitiile de machiaj si cosmetice. Hidrateaza si reduce iritatiile si mancarimile.
          Uleiul de ricin pentru gene si sprancene
 Utilizarea cea mai clasica a uleiului de ricin este pentru gene.  Poate fi aplicat cu un betisor de ureche sau cu o periuta de mascara, care se spala si se dezinfecteaza, in prealabil. Eu am reciclat recipientul unui vechi mascara si am obtinut astfel, o modalitate usoara de a aplica uleiul. Daca vreti sa vedeti cum am reusit sa reutilizez recipientul, uitati-va la clipul de mai sus.
Oricare ar fi metoda de aplicare trebuie sa stiti, ca se aplica seara de seara, pe genele umede (am uitat sa precizez in clip), inainte de culcare pentru cel putin o luna. Pentru mentinerea rezultatelor se aplica de 2 ori pe saptamana. Ca orice remediu natural pentru a vedea efectele trebuie sa aveti rabdare si constanta.
Si daca doriti ceva mai complex, adaugati cateva picaturi de vitamina E.
 Acelasi tratament se foloseste si pentru a determina cresterea sprancenelor.
         
         Uleiul de ricin pentru par
Si parul trage beneficii in urma folosirii uleiului de ricin. Se poate utiliza in timpul verii pe lungimi si varfuri pentru a preveni deshidratarea sau poate fi introdus in reteta unui tratament de par, pre-spalare. In ambele cazuri, precum si pentru gene, parul trebuie sa fie umezit cu apa sau tratamentul trebuie sa contina si o parte de apa sau un ingredient bogat in apa, un astfel de exemplu este gelul de aloe vera.
Un tratament pentru par este acesta:
- o parte de ulei de ricin;
- o parte de ulei din seminte de in;
- 2 parti de gel de aloe vera.
 Se aplica pe par si se lasa minim 15 minute. Se spala parul si se clateste foarte bine. In cazul parului gras se evita aplicarea tratamentului pe scalp.
 Poate fi folosit si ca tratament pentru matreata uscata, daca aveti mancarimi si matreata cauzata de sampoanele prea agresive (Sodium Lauryl Sulfate), aplicati un strat subtire de ulei pe scalp inainte de samponare (cel putin 30 de minute inainte, mai bine daca este lasat toata noaptea) si masati bine.
         
        Uleiul de ricin pentru unghii
Un alt mod de a folosi uleiul de ricin este pentru intarirea unghiilor. Poate fi folosit in 2 moduri. Prima metoda este cea mai simpla, se freaca unghiile (fara oja) cu ulei de ricin pana este complet absorbit. Uleiul intareste unghiile si inmoaie cuticulele! A doua medota consta in amestecarea unei parti de ulei de ricin cu o parte de ulei de masline. Se incalzeste amestecul putin si se tin unghiile 10 minute in aceste uleiuri.


         Uleiul de ricin pentru piele
1. Este un excelent aliat impotriva ridurilor faciale!  Atunci cand este utilizat cu constanta ajuta la atenuarea acestora si la prevenirea aparitiei semnelor de imbatranire.
Amestecati jumatate de lingurita de ulei de ricin cu doua picaturi de ulei esential de musetel, se gaseste la plafar sau online. Masati amestecul in jurul ochilor si buzelor.
2. Daca aveti ochi umflati sau cearcane, amestecati jumatate de lingurita de ulei de ricin, jumatate de lingurita de ulei de orez sau tamanu si doua picaturi de ulei esential de musetel. Amestecati ingredientele si aplicati-le in zona ochilor. Lasati sa actioneze 20 de minute.
3. Un demachiant bifazic natural se poate obtine amestecand o parte apa de trandafiri si o parte ulei de ricin.
Acestea sunt utilizarile uleiului de ricin, pe care eu le cunosc! Voi cum il utilizati?