duminică, 26 ianuarie 2014

Adio cearcane si ochi umflati cu cele mai simple remedii existente

Conform medicinii chinezesti ochii sunt "oglinda sufletului si sanatatii", dar din pacate adesea ne regasim in fata oglinzii cu ochii obositi si intunecati, constatand aparitia infricosatoarelor cearcane, care imbatranesc privirea.
  Starile de oboseala avansata, noptile pierdute si stresul isi spun cuvantul si lasa mici umbre in jurul ochilor, care fac frumusetea oricarei persone sa paleasca. Alimentatia necorespunzatoare, varsta inaintata, expunerile indelungate la soare si excesul de cafea, tigari si medicamente sunt si ele cauze ale aparitiei cearcanelor. Ele sunt inestetice si toti vrem sa scapam de ele. Cum sa facem insa acest lucru? Cel mai important este sa ne schimbam stilul de viata, sa dormim mai mult si sa manancam sanatos. Dar putem apela si la cremele din comert sau la remediile naturiste homemade care de cele mai multe ori sunt eficiente.
              Remedii din comert
Caswell Massey Revitalizing Cool Cucumber Eye Pads- sunt unelele dintre cele mai recunoscute si recomandate produse din America pentru cearcane si ochi umflati.Aceste produse vi le recomand pentru ca le-am folosit si sunt foarte eficiente. Cu extracte din castravete, aloe vera, musetel si ceai verde, aceste discuri reduc cearcanele si pungile de sub ochi. Singurele dezavantaje ar fi ca, contin conservanti, parfum si parabeni, se pot procura doar prin comanda on-line ( http://www.amazon.com ) si pretul este destul de mare. O cutiuta cu 24 de dischete costa 12,95 dolari plus 5,50 dolari transportul.
            Remedii naturiste
1.Discuri "adio ochi pufosi" cu castravete
 Aceste dischete sunt pe baza de castravete, sunt reproducerea celor enuntate mai sus, Caswell Massey. Pentru a pregati aceste dischete aveti nevoie de :
-un castravete mediu;
-un amestec de ceai de musetel si ceai verde;
-vitamina E;
-gel de Aloe verde;
-discuri demachiante;
-storcator;
-punguta ermetica.
 La prepararea dischetelor se poate utiliza doar sucul de castravete, dar daca vreti o formula mult mai complexa utilizati toate ingredientele. Castravetele se foloseste cu tot cu coaja. Coaja castravetelui in stare cruda este un adevarat depozit de vitamine (grupul B, A, C, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc). Castravetele, aloe vera, si musetelul calmeaza si hidrateaza, in timp ce vitamina E si polifenolii din ceaiul verde, fiind puternici antioxidanti, ajuta pielea sa isi revina, previne si amelioreaza ridurile.
Cu ajutorul unui storcator se pregateste sucul de castravete, se adauga amestecul de ceaiuri, doar cat este nevoie pentru a subtia sucul, 3 picaturi de vitamina E si 1 lingurita de gel de aloe vera. Se toarna sucul obtinut intr-un bol, se imbiba dischetele cu suc, se scurge excesul si apoi se pun intr-o punguta  care se baga la congelator. Dimineata se scot 2 dischete, se lasa putin pentru a se decongela si apoi se pun pe ochi timp de 10 minute. Utilizarea acestor discuri constant face minuni.




2.Cartoful
 Acelasi procedeu,cel enuntat mai sus, se poate folosi si cu sucul de cartofi, care este recomandat impotriva cearcanelor datorita proprietatilor sale de albire. Cartoful are proprietati cicatrizante si calmante, reduce cearcanele si lumineaza zonele mai inchise ale pielii.


3.Cataplasme cu apa de trandafiri
 Ne da beneficiul de a inviora si tonifica ochii obositi. Apa de trandafiri se poate achizitiona din farmacie, plafar sau chiar supermarket. Este recomandabil sa se raceasca pentru a ajuta la decongestionarea tesuturilor, dar functioneaza si la temperatura camerei. Se inmoaie doua dischete demachiante in apa de trandafir,  si se tamponeaza lejer ochii.
Daca nu ai apa distilata de trandafiri, iti poti pregati  acasa o infuzie preparata dintr-o lingurita de petale de trandafir si 100 ml de apa. Daca veti repeta procedura zilnic, veţi vedea rezultatele deja după prima săptămână de tratament.
Acest lucru se poate face si cu ulei de migdale, ulei de nuc sau ulei de jojoba, care va rehidrata si reda  suplete pielii.


Daca nu reusiti sa scapati de cearcane cu tratamente naturiste puteti folosi produse cosmetice pentru mascarea lor. In acest caz cei mai buni prieteni sunt anticearcanul si fondul de ten.
 Am anexat un videoclip in care realizez "binefacatoarele" dischete. Dar voi, ce metode folositi ?


http://youtu.be/4DqICTYkI-A




Autor: Rusu Cristin

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu