joi, 24 aprilie 2014

Scrub-uri si masti naturale pentru ten cu imperfectiuni (acnee, cosuri, puncte negre)

 Secretul frumusetii pielii este o curatare optima: spalarea si purificarea pielii este cel mai bun tratament de infrumusetare, indiferent daca se utilizeaza machiaj sau nu; acest procedeu trebuie efectuat seara, pentru a elimina resturile de machiaj si impuritatile acumulate in timpul zilei si dimineata, pentru inlaturarea excesului de sebum produs peste noapte. Aceasta regula este valabila atat pentru femei, cat si pentru barbati.
 Pe langa cremele folosite zilnic mai putem apela saptamanal, la remediile naturale, care sunt la indemana oricui. Saptamanal, este indicat sa se faca o exfoliere si sa se aplice o masca naturala, in functie de cerintele tenului. Azi, vreau sa impartasec cu voi, cateva scrub-uri si masti pentru tenuri cu imperfectiuni (puncte negre, cosuri, semne, cicatrici lasate de acnee). Inainte de a se face exfolierea, tenul trebuie curatat. Apoi, se deschid porii, facand un dus o baie de aburi sau spaland fata cu apa calduta.
                 
 1. SCRUB CU ASPIRINA SI MASCA CU ARGILA

         Scrub cu aspirina

Ingrediente:
- aspirine netamponate- 2 pastile;
- ceai verde sau apa- 1 lingurita;
- miere de albine sau gel de aloe vera- 1 lingurita.

 Pisati aspirina sau lasatio sa se dilueze in ceaiul verde (apa) pentru cateva minute. Acidul acetilsalicilic din aspirina este un ingredient de baza in multe produse specifice punctelor negre si acneei. Are proprietati antinflamatorii si antiiritante. Ceaiul verde este un bun remediu pentru tenul afectat de acnee, dar nu numai; are proprietati antioxidante si antibacteriene. Se spune ca ar fi la fel de eficient ca si solutia cu benzoyl peroxid.
 Cand aspirina este dizolvata, amestecati compozitia rezultata cu o lingurita de miere de albine (gel de aloe vera). Se spune ca mierea de castan, este cea mai buna in tratarea tenurilor grase, mixte, acneice, etc., deoarece are proprietati sebo-reglatoare si este optima pentru curatarea parului gras.
 Aplicati scrub-ul pe fata cu degetele sau cu ajutorul unei pensule. Efectuati un masaj circular, delicat, insistand pe zona "T" (frunte, nas, barbie), unde tind se apara inesteticile puncte negre. Dupa efectuarea masajului, se poate lasa sa actioneze 5-10 minute. Clatiti cu apa calduta. Dupa efectuarea exfolierii puteti aplica benzi pentru puncte negre sau masti purificatoare.
 Sfaturi:
- acest scrub poate fi efectuat de 2 ori pe luna; 
- poate fi folosit si ca masca;
- nu este indicat persoanelor alergice la aspirina, persoanelor cu acnee papulo-pustuloasa, ci doar sub forma de masca, fara a se efectua masajul pentru a nu intinde infectia.

          Masca purificatoare cu argila si cacao

Ingrediente:
- argila verde- 1,5 lingurita;
- argila alba- 1,5 lingurita;
- cacao (bio si neindulcita)- 1-2 lingurite;
- iaurt natural- cat trebuie;
- miere de albine- 1 lingurita;
- ulei de tea tree (sau ulei esential de lavanda)- 4 picaturi;
- suc de portocale- cat trebuie.

Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o pasta de consistenta unui namol. Se aplica pe fata, gat si decolteu intr-un strat gros. Se evita zona ochilor si a buzelor. Se lasa 10-15 minute. Este important sa nu lasati masca sa se usuce. Daca nu aveti argila alba (kaolin), puteti folosi doar argila verde; dar pentru tenurile uscate, delicate si sensibile este bine sa se foloseasca kaolinul. In locul sucului de portocale se poate folosi sucul de lamaie, dar in cantitate mai mica. Citricele sunt iritanti, de aceea este bine sa se testeze inainte. Aceasta masca poate fi aplicata o data pe saptamana. Se clateste tenul cu apa rece pentru a inchide porii si se foloseste un tonic. 
 Eu aplic dupa aceasta masca urmatorul tonic facut in casa:
- 100 ml de apa distilata;
- 5 picaturi de ulei de tea tree ( u.e. de lavanda).

Cum actioneaza aceasta masca:
Argila verde (miracol natural)- este un agent purificator foarte puternic, care absoarbe grasimea in exces, substantele toxice si impuritatile de pe piele; tonifica, stimuleaza si repara celulele pielii; calmeaza inflamatiile.
Argila alba (kaolin)- va extrage delicat impuritatile din piele fara sa iroseasca uleiurile naturale ale acesteia, in timp ce, simultan, exfoliaza, curata si stimuleaza circulatia; este potrivita pentru toate tipurile de piele, indiferent daca este grasa, predispusa la pete, normala, sensibila, uscata sau matura; utilizarea regulata confera o piele neteda, revigorata, curata; are si usoare proprietaţi dezinfectante, fiind recomandata pentru acnee, si roseata. 
 Cacao- este o sursa nemaipomenita de antioxidanti; regenereaza celulele afectate de radicalii liberi.
 Iaurt natural- are rol de a curata si hidrata.
 Miere de albine- are proprietati calmante, tonifiante; curata porii, elimina impuritatile.
 Ulei esential de tea tree- are proprietati antibacteriene, dezinfectante, antiseptice, purifiante, stimulante si tonice. 
 Suc de portocale- are proprietati astringente (vitamina C, acid citric, polifenoli si minerale); exfoliaza pielea, indepartand celulele moarte, și apoi curata porii, prevenind acneea;  va reduce punctele negre si va indeparta petele.
 Aici aveti si tutorialul cu acest tratament natural: http://youtu.be/SeocIJlmAb0.

                      2. SCRUB SI MASCA CU ALBUS DE OU

         Scrub cu albus de ou pentru puncte negre, pori dilatati

Ingrediente:
-  un albus de ou;
- 1-2 linguri de zahar fin  sau pudra (tenuri uscate, sensibile) sau sare marina fina (tenuri mixte sau grase).

Se bate putin albusul, apoi se amesteca cu zaharul sau sarea. Se umezeste fata (pentru o exfoliere delicata), se maseaza scrub-ul. Se clateste cu apa calduta.
 Albusul de ou- proteinele continute in acesta functioneaza ca un astringent si absorb excesul de sebum, ducand si la micsorarea porilor.
 Zaharul- actioneaza ca si exfoliant.
 Sarea- curata in profunzime; usuca destul de tare pielea, de aceea este indicata doar tenurilor grase, mixte.

          Masca cu albus de ou

Ingrediente:
- un albus de ou;
- o lingura de faina sau amidon de orez (sau orez macinat).
Se bate albusul de ou, apoi se amesteca cu faina. Amestecul obtinut se intinde pe fata. Se clateste cu apa rece.

                      3.SCRUB CU ULEI DE TEA TREE SI MASCA CU GEL DE ALOE VERA
        
          Scrub cu ulei de tea tree

Ingrediente: 
- 3 linguri de bicarbonat;
- 2 linguri de miere de albine;
- 4 picaturi de ulei de tea tree.
Amestecati ingredientele, apoi masati delicat exfoliantul pe fata, gat, decolteu si pe buze. Clatiti cu apa calduta, daca veti continua cu aplicarea unei masti, daca nu cu apa rece.

         Masca cu gel de aloe vera

Ingrediente:
- 2 linguri de gel de aloe vera;
- 2 linguri de miere de albine;
- 4 picaturi de ulei esential de rozmarin sau infuzie de rozmarin.
Se amesteca ingredientele. Se aplica masca pe fata pentru 10-15 minute. Se aplica saptamanal. 
Gelul de aloe vera- are urmatoarele propèrietati: regenerator cutanat, cicatrizant, reparator, calmant, antiinflamator, purifiant, atenuant al petelor maronii, previne pigmentarea.
Uleiul esential de rozmarin- are proprietati antiseptice, astringente, fungicide, bactericide.

 Voi ce scrub-uri si masti folositi pentru a lupta cu imperfectiunile de pe ten, daca aveti asa ceva?




Text: Rusu Cristin

luni, 14 aprilie 2014

Trucuri pentru a face scrub-uri eficiente- Scrub-uri homemade pentru un ten luminos

SCRUB-ul- ce este?
Scrub-ul denumit si "gommage" sau "peeling" este un tip de tratament de infrumusetare folosit de secole.
 Exista diferite tipuri de exfolieri in cosmetica estetica, dar cele mai folosite sunt:
- Peeling-ul - este un procedeu chimic in care pielea este tratata cu acizi (cei mai cunoscuti sunt alfahidroxiacizii, cum ar fi acidul glicolic) sau cu enzime care descompun celulele moarte si care actioneaza ca un keratolitic. Cu ajutorul acestui tratament se elimina o serie de imperfectiuni precum ridurile fine, petele cauzate de expunerea la soare, depigmentarile si semnele lasate de acnee.
- Gommage-ul - este utilizat in cabinetele estetice si este o exfoliere mai delicata. Se folosesc materiale abrazive de dimensiuni mici, cum ar fi cereale, zahar, sare, etc. pentru exfolierile mecanice, iar pentru exfolierile chimice, enzimele din fructe. Acest tratament are ca scop o curatare profunda a pielii, rehidratare acesteia si cresterea luminozitatii tenului.
- Scrub-ul- este considerata o exfoliere mecanica, care contine particule abrazive si care se aplica printr-un lejer masaj. Prin aceasta metoda se elimina celulele moarte din stratul superficial al pielii, care prin urmare va favoriza oxigenarea tesuturilor si reinnoirea pielii. Scrub-urile homemade intra in aceasta categorie.
       
    Scrub-uri homemade

De obicei, tratamentele pentru fata sunt mai delicate decat cele pentru corp, si se efectueaza dupa ce epiderma a fost curatata bine cu apa calda sau mai bine, dupa o baie de aburi (neindicata tenurilor cuperozice). Este indicata utilizarea scrub-ului doar o data pe saptamana. Scrub-ul se maseaza pe pielea umezita in prealabil, prin miscari circulare, delicate insistanduse pe zona "T" (nas, frunte, barbie), unde tind sa se formeze inesteticile puncte negre.  Imediat dupa, se aplica in functie de exigente, masti, benzi pentru puncte negre, creme hidratante; principiile active continute in aceste produse vor fi mai bine absorbite.
Important:
-persoanele cu acnee papulo-pustuloasa trebuie sa evite scrub-urile, deoarece pustulele se sparg, iar infectia se poate extinde; acelasi discurs este valabil si pentru alte afectiuni microbiene;
-actiunea acestor particule solide poate provoca microleziuni sub forma de multe zgarieturi microscopice; facand pielea foarte sensibila, iritata si inflamata in mod vizibil, sau chiar instalarea bacteriilor, care pot provoca infectii.

Componentelele scrub-ului:

- Baza hidratanta: ar trebui aleasa in functie de tipul de ten- uleiuri vegetale (masline, jojoba, orez, etc.- pentru tenurile uscate, delicate), albus de ou (puncte negre), miere de albine (orice tip de ten), iaurt (ten sensibil, delicat), etc. Se poate folosi si crema de fata sau laptele demachiant.
- Partea exfolianta (microgranulele): zahar fin, fructoza, sare fina, bicarbonat, faina de cocos, faina de ovaz, malai, cafea (zat), etc. Pentru a nu agresa tenul folositi ingrediente cu microgranule mici (cu cat sunt mai mici), cu atat indepartarea celulelor moarte va fi mai eficienta, uniforma si delicata.

     Scrub pentru ten mixt sau gras cu puncte negre

Acest scrub se obtine amestecand 2 aspirine netamponate cu o lingurita de apa si un pic de gel de aloe vera. Acidul acetilsalicilic din aspirina este un ingredient de baza in multe produse specifice punctelor negre si acneei.

     Scrub pentru ten uscat 

Amestecati o lingura de iaurt natural cu 2 linguri de fructoza sau zahar fin. Aplicati compozitia pe ten, masand circular si delicat pentru cateva minute, insistand pe zonele problematice. Clatiti bine. Puteti imbunatati scrub-ul cu cateva picaturi de ulei de masline, cunoscut pentru proprietatile hidratante. Evitati sucul de lamaie.

     Scrub cu argila si seminte de mac

- 200 g de argila alba
-  100 de grame de fulgi de ovaz sau de orez
- 25 de grame de faina de migdale sau migdale tocate marunt
- 25 g de lavanda, musetel sau galbenele uscate si maruntite
- 10 g seminte de mac
- 3-4 picături de  ulei esential de lavanda(optional).
 Acesta e un exfoliant de fata pe care il puteti pastra pentru o lunga perioada de timp intr-un borcan de sticla inchis ermetic. Cand aveti nevoie, luati una sau doua lingurite din acest praf, adaugati cateva picaturi de apa, amestecati si masati scrub-ul pe fata.

     Scrub japonez cu orez si polen

- 1 lingura de orez alb
- 1 lingurita si 1/2 de orez brun
- 1 lingurita si 1/2 de bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite de polen.
Intr-o rasnita de cafea sau un mixer de bucatarie puternic adaugati toate ingredientele, puneti aparatul in functiune. Turnati amestecul intr-un saculet de bumbac. Inchideti-l bine si treceti acest sac pe sub un jet de apa calda. Apoi usor frecati-l pe fata. Puteti refolosi amestecul, dar trebuie sa puneti sacul sa se usuce pe un calorifer sau radiator. Ingredientele, daca stau umede pentru o lunga perioada de timp, sunt susceptibile a se deteriora.
    Tu ce scrub folosesti?







Text: Rusu Cristin
Surse foto:www.beautykafe.com
Surse: www.greenme.it
         www.benessere360.com

                     

sâmbătă, 12 aprilie 2014

L'OREAL PARIS- Sublime Soft-Solutia Micelara- Lista de ingrediente?

Sursa foto: lorealparis.ro
L'OREAL PARIS- Sublime Soft-Solutia Micelara
O senzație de calmare pentru pielea sensibila.
Tara: Franta
Pret: 200 ml-  16,00 RON ( 5 € )
                  1l- 80,00 RON ( 25€ )
PaO: 12 luni

Descrierea produsului de catre producator:
Pielea sensibilă, precum și cea uscată, poate produce o serie de plăci roșiatice difuze sau localizate care sunt uneori acompaniate de o senzație de căldură. De asemenea, se deshidratează rapid, lucru care îi accentuează fragilitatea și produce senzația de piele care ține.
Factori externi precum și stresul pot fi stimuli care îi afectează echilibrul deja delicat. Deși este un pas esențial, curățarea feței poate agresa tenul dacă este dură sau, dacă, din contra, nu este suficient de eficientă, lansând reziduuri cu potențial iritant. Dar procesul de curățare este revoluționat și reinventat pentru o piele frumoasă. 
Curățarea nu mai este o povară ci un ritual esențial, fundamental pentru piele. Gama SUBLIME SOFT, special concepută pentru tenul uscat și sensibil, curată în profunzime pentru o piele perfect  curată, vizibil reconfortată și catifelată.

Ingrediente: AQUA,  HEXYLENE GLYCOL,  GLYCERIN,  POLOXAMER 184,  DISODIUM COCOAMPHODIACETATE,  DISODIUM EDTA,  POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE.

Solutia micelara de la L'OREAL este formulata chimic la fel ca si apa micelara Garnier (acelasi producator). Singura diferenta constand in faptul ca ingredientul POLOXAMER 184 ( agent de curatare ) este in cantitate mai mare in aceasta solutie micelara, deci e posibil sa demachieze mult mai repede. Poloxamer 184 poate provoca alergii.
Este mult mai scumpa decat Garnier, dar sunt identice.


Text: Rusu Cristin

Sursa foto si informatii: www.lorealparis.ro 

Garnier Skin Naturals- Apa Micelara Skin Naturals- Lista de ingrediente?

Sursa foto: www.garnier.ro

Garnier Skin Naturals- Apa Micelara Skin Naturals

Cel mai simplu mod de indepartare a machiajului si curatare a tenului. Descopera Apa Micelara Garnier Skin Naturals. 1 solutie, 1 dischite demachianta, 1 singura miscare.

Tara: Franta
Pret: 400 ml- 25,00 RON 
                1 l-  62,5   RON
PaO: 12 luni
Descrierea produsului de catre producator:
4 motive pentru a alege Apa Micelara Garnier Skin Naturals: 
Utilizare multipla: curata, indeparteaza machiajul, calmeaza
Orice zona a fetei: ten, ochi, buze
Delicata: fara parfum, nu necesita clatire
Format mare: 400ml = 200 utlilizari 

Ingrediente:  AQUA,   PPG-75-PEG-300 HEXYLENE GLYCOL,   GLYCERIN,  DISODIUM COCOAMPHODIACETATE,    DISODIUM EDTA,  POLOXAMER 184,  POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE.       

Nu contine: -parfum;
                   -derivati din petrol;
                   -silicon.
Contine:
-HEXYLENE GLYCOL- surfactant, care poate da iritatii (ochii, plamani, piele) si este considerat comedogen;
-POLOXAMER 184- surfactant (agent de curatare), poate provoca alergii, toxicitate la nivelul organelor si poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane.
Are aceiasi lista de ingrediente ca si solutia micelara L'OREAL, cu singura exceptie ca ingredientul POLOXAMER 184, in Garnier, este intr-o cantitate mai mica, deci este mai sigur.
         
Legenda: 
rosu- ingrediente daunatoare, inacceptabile;
verde- ingrediente vegetatale sau derivatele lor, benefice;
albastru- ingrediente cu potential daunator, iritanti; daca sunt in cantitate mica (la sfarsitul  listei) se poate trece cu vederea.
Pentru a intelege mai bine lista de ingrediente: daca numarul de substante rosii este intr-o proportie mai mare decat substantele verzi, e clar ca cel mai bine este sa se evite utilizarea acelui produs.
Ati folosit acest produs? Cum vi se pare?




Text: Rusu Cristin
Sursa foto si informatii: www.garnier.ro


Yves Rocher- Apa micelara purificatoare 2 in 1- Lista de ingrediente?

Sursa foto: www.yves-rocher.ro
 YVES ROCHER- APA MICELARA PURIFICATOARE 2 IN 1
Elimina excesul de sebum si tonifiaza pielea
Tara: Franta
Pret: 200 ml-  35,00 RON (11,5O €)
                 1l- 175,00RON ( 57,5    €)
PaO: 12 luni
Beneficii (conform producatorului):
- Elimina eficient excesul de sebum și impuritatile
- Completeaza demachierea
- Tonifiaza pielea dintr-un singur gest
- Textura proaspata
Pielea este curata, perfect demachiata. Tenul este vizibil mai sanatos si isi regaseste imediat prospețimea.
IngredienteACQUA,  BUTYLENE GLYCOL,  ANTHEMIS NOBILIS FLOWER WATER,  MANGIFERIN,  GLYCERIN,  PEG-40 GLYCERYL COCOATE,  BETAINE,  SODIUM COCETH SULFATE,  METHYLPARABEN,  PHENOXYETHANOL, OLETH-20,  OLETH-10, ALLANTOIN, PARFUM,  CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT,   TETRASODIUM EDTA, ROSA CANINA FRUIT OIL,  MALTODEXTRIN.

 Nu contine: -derivati din petrol;
                     -silicon;
                     -parabeni.
Contine: 
- apa de musetel roman (ANTHEMIS NOBILIS FLOWER WATER)- anti-inflamatoare,                   calmeaza iritatiile si reactiile alergice, reechilibranta, purifianta;
 -mangiferin- agent de ingrijire a pielii;
 -betaina- umectant si antiiritant, ofera hidratare superioara pielii;
 -contine in cantitate mica: extract de ceai verde (CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT), ulei de maces ( ROSA CANINA FRUIT OIL ).
Datorita prezentei substantei BUTYLENE GLYCOL in cantitate mare ( la inceputul listei), poate da iritatii si usturime ochilor. Ingredientul PEG-40 GLYCERYL COCOATE ar trebui evitat pe piele vatamata.

Legenda:
 rosu- ingrediente daunatoare, inacceptabile;
 verde- ingrediente vegetatale sau derivatele lor, benefice;
 albastru- ingrediente cu potential daunator, iritanti; daca sunt in cantitate mica (la sfarsitul               listei) se poate trece cu vederea.
Pentru a intelege mai bine lista de ingrediente: daca numarul de substante rosii este intr-o proportie mai mare decat substantele verzi, e clar ca cel mai bine este sa se evite utilizarea acelui produs.
Ati folosit acest produs? Cum vi se pare?




Text: Rusu Cristin
Sursa foto si informatii: www.yves-rocher.ro



  
 

vineri, 11 aprilie 2014

Solutii micelare - 2 retete simple homemade (Video)

Buna tuturor!
In acest "articol",  vreau sa scriu despre un produs de ingrijire a fetei care, momentan, este in topul preferintelor fotomodelelor si femeilor europene, si anume: solutia micelara.
Solutia micelara nu este o formula inovativa, ea a fost inventata in urma cu 20 de ani Laboratoarele Dermatologice Bioderma.
Solutia micelara este o solutie apoasa in care sunt prezente, in suspensie, micelele. Micelele sunt structuri moleculare surfactante de forma sferica.  Ele se formeaza peste o anume concentratie, numita concentratie critica micelara. Aceasta concentratie este concentratia la care surfactantul atinge optimul sau de activitate. Surfactantii (tensidele) sunt folositi pe post de agenti de curatare. Aceste ape, mai sunt imbogatite cu diferite ingrediente, in functie de cerinte:
- extracte vegetale- lenitive pentru a calma tenul sensibil, iritat;
- substante astringente- cum ar fi zincul pentru tenul gras;
- vitamine uleioase- cum ar fi panthenolul pentru a hrani tenul uscat.
Scopul acestor solutii este de a curata delicat pielea.


SE CLATESTE SAU NU SE CLATESTE?
Acest mod de demachiere este preferat nu numai pentru ca, curata si indeparteaza machiajul delicat, dar, de asemenea deoarece nu este nevoie de clatire. In acest sens as avea niste indoieli: "este adevarat ca nu este necesar a se clati aceasta apa (conform descrierii produsului), sau ar fi mai bine sa clatim?". Desi cred ca cei care au postat indicatiile pe ambalajul acestor ape, au avut motivele lor, nu pot intelege totusi. Aceste produse pentru a curata si indeparta machiajul utilizeaza in general aceasta formula: apa + solvent/umectant (propilen glicol si propandiol in ecobio) + agent tensioactiv sau peg + parfum + diverse extracte vegetale + conservant. Deci, se subintelege ca ar trebui sa fie intodeauna clatit de pe piele, atat pentru a elimina toata murdaria, cat si pentru a evita depunera pe piele a propilenului glicol (care ramane un solvent), a agentilor de curatare si a peg-ului, care pot submina integritatea pielii si sensibiliza. Este o parere personala, eu procedez asa, dar fiecare este liber de a decide.
In comert se gasesc o infinitate de solutii micelare, dar care nu sunt intodeauna accesibile, de aceea iti propun sa incerci una din cele 2 retete homemade.


        RETETA 1


Aceasta reteta este de o banalitate iesita din comun, dar foarte eficienta.
Ingrediente:
- apa distilata (apa fiarta) sau infuzie din plante (ex.: musetel) sau ape florale (ex.: apa de trandafiri) 
                                               - 90 ml;
- gel de dus sau gel intim sau sapun lichid (NATURALE sau ECOBIO)- 2 lingurite;
- glicerina vegetala (glicerol), (facultativ) - 2 grame;
- gel de aloe vera (facultativ)- jumatate de lingurita.
Mod de preparare:
http://homebeautywithcrystyn.blogspot.com
Se amesteca toate ingredientele. Se pune solutia intr-un recipient, care trebuie, in prealabil spalat si dezinfectat. Se foloseste, atat dimineata, cat si seara, cu ajutorul dischetelor demachiante. Se clateste. Se pastreaza in jur de 2 saptamani, eventual se tine la frigider. In cazul in care simtiti mirosul sau compozitia schimbata, nu o mai folositi. Daca aveti zona ochilor, foarte sensibila, adaugati cateva picaturi de ulei  (masline, migdale dulci, etc.). Aici este tutorialul acestei solutii micelare: http://youtu.be/Zxjn1znnwwk.


        RETETA 2


Ingrediente:
- apa distilata-  90 ml;
- glicerina vegetala- 4 g;
- Coco glucoside & Gliceryl oleate (co-tensioactiv)- 5 g;
- keratina vegetala (hydrolyzed wheat protein)- 1 g;
- cosgard (conservant)- 16 picaturi.


Singurul dezavantaj al acestei solutii micelare este  ca ultimile trei ingrediente se gasesc doar on-line.  Coco glucoside & Gliceryl oleate se gaseste cu denumirea de tensida hidratanta, are pretul de 6,50 lei. Este potrivita pentru orice tip de piele, inclusiv cea sensibila; are buna compatibilitate dermatologica; restaureaza filmul hidro-lipidic.
 Keratina vegetala (hydrolyzed wheat protein) este factor de "rasfat" pentru  orice tip de piele, anti-inflamator, amelioreaza iritatiile, restaureaza echilibrul pielii, previne imbatranirea prematura a pielii ( conform site-ului www.elemental.ro, unde puteti gasi aceste ingrediente). Pretul este de 12,50 lei.
 Cosgardul este un conservant sintetic aprobat de Ecocert, deci
sigur.
 Se amesteca ingredientelele. Se demachiaza fata cu dischete si se clateste. Avand conservant, durata de folosire este in jur de 6 luni.


Ca si concluzie finala: aceste sunt retetele de solutie micelara, functioneaza ambele la fel de bine.
Voi ce solutie micelara folositi? Sunteti multumite?








Text:   Rusu Cristin
Surse: http://lola.mondoweb.net
           http://www.elemental.eu/ro/730-tensida-hidratanta.html
           http://www.elemental.eu/ro/757-keratina-vegetala.html



duminică, 6 aprilie 2014

Bioderma- Sensibio H2O- Lista de ingrediente?

                                    BIODERMA

Sensibio H2O 250 mlSensibio H2O 250 mlSensibio H2O 250 ml
Solutie micelara pentru curatarea si demachierea zilnica a pielii sensibile.

Tara: Franta

Pret: 250 ml- 38,50  RON  ( 13€ ) 
              1 l - 154,00 RON ( 52€ )
PaO: 12 luni 

Beneficii (conform producatorului):

BIODERMA este inventatorul soluţiei micelare.
Special formulată pentru pielea sensibilă, normală sau uscată, soluţia micelară  Sensibio H2O curăţă delicat faţa şi conturul ochilor îndepărtând machiajul rezistent la apă.
Micelele din formula sa atrag şi captează impurităţile, menţinând în acelaşi timp echilibrul cutanat (fără detergent, pH fiziologic).
Ingredienţii activi cu efect calmant şi decongestionant previn şi reduc iritaţiile.
Sensibio H2O garantează o toleranţă oculară şi cutanată excelentă (testat sub supraveghere oftalmologică).

Ingrediente: AQUA/WATER, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PROPYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.

Nu contine:- parfum;
                    - alcool;
                    - silicon;
                    - derivati din petrol;
                    - phenoxyethanol.

Parere personala: - chiar daca nu este un produs biologic, nu este formulat rau;
                                   - ar putea provoca iritatii ( datorita ultimelor ingrediente) tenurilor                                                 sensibile.

Legenda: rosu- ingrediente daunatoare, inacceptabile;
                 verde- ingrediente vegetatale sau derivatele lor, benefice;
                 albastru- ingrediente cu potential daunator, iritanti; daca sunt in cantitate mica( la sfarsitul  listei) se poate trece cu vederea.


Text: Rusu Cristin Sursa foto si informatii: www.bioderma.com

Avene - Lotiune Micelara - Lista de ingrediente?

Sursa foto: www.eau-thermale-avene.ro

Avene 

Lotiune Micelara demachianta pentru pielea sensibila 

Indeparteaza impuritatile si machiajul. Pielea dvs. este curatata, catifelata si calmata. Clatire opţionala. Fara parabeni.

Tara: Franta
Pret:  400 ml- 72,00  RON ( 19 € ) 
                1l   -180,00 RON ( 47,5 €)
PaO: 12 luni

Descrierea produsului de catre producator:
  • Demachiaza: surfactanţii de curatare formeaza micele si va curata delicat fata. Se poate utiliza si ca demachiant.
  • Hidrateaza*: Imbogatita cu agenti umidificatori, pielea dvs. va fi reimprospatata.
  • Calmeaza: Avène Apa termala, calmanta, anti-iritanta, confera pielii dvs. o senzatie imediata de confort.
* straturile superioare ale pielii

Ingrediente: Spring Water, Cocamidopropyl Betainamide Mea Chloride, Poloxamer 188, Bisabolol, FragrancePeg/Ppg-14/4 Dimethicone, Sodium Chloride, Sodium Hyaluronate, Trisodium Edta

Nu contine: -  alcool;
                    - derivati din petrol;
                    - conservanti;
                   - parabeni.
Contine: - silicon;
               - parfum.
Parere personala:
- este un produs formulat in proportie de 75% din ingrediente chimice;
- un produs nu foarte economic, avand in vedere raportul calitate/pret;
- nu as cumpara acest produs.

Legenda:
 rosu- ingrediente daunatoare, inacceptabile;
 verde- ingrediente vegetatale sau derivatele lor, benefice;
 albastru- ingrediente cu potential daunator, iritanti; daca sunt in cantitate mica (la sfarsitul  listei) se poate trece cu vederea.
Pentru a intelege mai bine lista de ingrediente: daca numarul de substante rosii este intr-o proportie mai mare decat substantele verzi, e clar ca cel mai bine este sa se evite utilizarea acelui produs.
Ati folosit acest produs? Cum vi se pare?


Text: Rusu Cristin
Sursa foto si informatii: www.eau-thermale-avene.ro
              

vineri, 4 aprilie 2014

Scapa de matreata cu ajutorul uleiurilor esentiale

Stiintific, definita  "Pitiriazis Capitis", matreata este o patologie a scalpului, care se prezinta sub forma de mici solzi uscati (matreata uscata) sau solzi mai grasi si mai densi (matreata grasa).
In mod normal,  inlocuirea celulelor epiteliale de la nivelul scalpului se face in mod regulat si eliminarea celulelor moarte prin exfolierea straturilor superficiale ale epidermei se efectueaza fara probleme, o prezenta modesta de exfoliere este fiziologic.
Cu toate acestea, cand prezenta solzilor albiciosi, a pielii uscate insotita chiar de usturimi si mancarimi, este destul de mare, putem vorbi de matreata.
In continuare, iti voi prezenta o lista cu remedii naturale, care au ca baza uleiurile esentiale; in cazul in care matreata este din abundenta si nu este redusa datorita acestor tratamente sau cu ajutorul sampoanelor anti-matreata fara prescriptie medicala, consultati un dermatolog.

1. Ulei esential de Tea tree (arbore de ceai, Melaleuca alternifolia)

Pentru a scapa de matreata, dezinflama scalpul si pentru reglementarea productiei de sebum, ne putem folosi de proprietatile dezinfectante si reechilibrante ale uleiului esential de arbore de ceai.
- Ca si tratament, masati scalpul si parul, cu samponul vostru in care ati adaugat 3 picaturi de ulei esential de Tea tree (pentru fiecare doza).
- Aceasta esenta ajuta si in cazul dermatitei seboreice infantile; in acest caz, amestecati 5 picaturi de ulei de tea tree cu o lingura de ulei de masline, aplicati amestecul,delicat, pe scalp. Faceti atentie, ca nu cumva sa intre in ochi  acest amestec.
- Un alt tratament consta in amestecarea in 2 linguri de ulei de jojoba (masline, migdale dulci, etc.), 2 picaturi de ulei esential de tea tree, 3 picaturi de ulei esential de dafin si 5 picaturi de ulei esential de  geraniu. Cu acest amestec, masati-va bine scalpul, atat dimineata, cat si seara.
- Aceleasi uleiuri, de mai sus, pot fi folosite la spalare. Se amesteca: uleiul de tea tree (10 picaturi), uleiul de dafin (15 picaturi) si uleiul de geraniu (25 de picaturi). Puneti 2-3 picaturi din acest amestec in doza de sampon la fiecare spalare.

2. Ulei esential de Lavanda (Lavanda officinalis)


Uleiul de lavanda lupta impotriva rosetii si exfolierii excesive, care sunt cauzele principale ale matretii.
- Amestecati 5 picaturi de ulei esential de lavanda si 5 picaturi de ulei esential de musetel in 2 linguri de ulei de jojoba. Intindeti cu atentie amestecul, atat pe scalp, cat si pe par. Lasati sa actioneze o ora, spalativa cu un sampon delicat (fara tensioactivi agresivi: Sodium Lauryl Sulfate), si apoi clatitiva bine, cu apa calduta (niciodata cu apa fierbinte).
- Puteti utiliza si la clatire urmatorul remediu: un litru de apa calduta, 5 picaturi de ulei de lavanda si 5 picaturi ulei de musetel.

3. Ulei esential de Salvie (Salvia sclarea) sau ulei esential de rozmarin (Rosmarinus officinalis)

   Esente care intaresc parul
- Amestecati 2-3 picaturi de ulei esential de salvie (rozmarin), samponului dumneavoastra. Masati si spalati bine parul si scapul. Repetati procedimentul la fiecare spalare. Pot fi folosite in amestec ambele uleiuri, in cantitati egale.

4. Ulei esential de Menta (Mentha piperita) sau ulei esential de Eucalipt (Eucalyptus globulus)

Se procedeaza ca si la celelalte uleiuri esentiale. Se amesteca cu un sampon delicat, 2-3 picaturi din uleiul esential ales. Pentru un efect mai puternic, dupa ce ati masat samponul, lasati cateva minute sa actioneze.

Sfaturi si atentionari:

- Uleiul esential folosit, mai bine 100% pur si bio- sa nu te increzi in etichete generice si incomplete, ci doar in acelea care indica originea si puritatea produsului.
- Utilizati uleiul esential numai diluat- nu se utilizeaza, niciodata, pur pe piele, ci in amestec cu samponul (in cazul matretii, parului gras) sau cu un ulei de baza (de masline, de migdale dulci, etc.).
- Uleiurile esentiale de menta si de eucalipt, trebuiesc evitate in timpul sarcinii, alaptarii si in cazul copiilor sub 6 ani.
- Un alt ulei esential pe care il puteti folosi este uleiul de neem.
-  Evitati folosirea intensiva a produselor de styling (geluri, spume, fixative), a sampoanelor agresive, a surselor de caldura (phon, placa, drot, apa fierbinte, etc.).
- Folositi produse anti-matreata care contin ingredienti activi, precum: piritonat de zinc, ketoconazol, climbazol sau octopirox.



Text: Rusu Cristin
Sursa articolului: cartea "Gli oli essenziali indispensabili (RIZA)"
Sursa foto: www.donna.nanopress.it